Бургас, Политика, Топ новини

Министърът на отбраната ще предложи излъчването на коалиционен съвет (ВИДЕО)

0

Министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев обяви, че би настоявал за подобряване на коалиционните отношения, както и за съставянето на по-ясна формула, по която да се вземат решенията в коалицията.

“Нека го кажа направо ще предложа излъчването на Коалиционен съвет. Това е необходимо, за да бъдем по-внимателни към всяко едно решение на правителството и мнозинството в Народното събрание.”, заяви в Бургас министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на въпрос как възприема общото гласуване на между ГЕРБ, ДПС и депутатите на Ковачки по въпроса за пенсионната реформа.

Министърът обаче допълни, че в тази ситуация би било много безотговорно да се тръгне към разваляне на коалицията.

Военният министър коментира и инцидента в Мъглиж – пореден в предприятие за боеприпаси. Той съобщи, че на заседание на МС вече е настоявал да се потърси възможност за закупуване на съвременни камери, в които всички боеприпаси извън употреба, да бъдат обезвреждани безопасно. Министърът ще внесе предложение за законови промени за по-строг контрол на тази дейност и за затягане на лицензионния режим за предприятията за утилизация.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега