Бургас, Спорт, Топ новини

Милен Георгиев и Пламен Крумов подкрепиха инициативата „Да спортуваме заедно“

0

С мащабни спортни прояви по места започна инициативата „Да спортуваме заедно“ на Областния информационен център (ОИЦ) – Бургас и мрежата от 28 информационни центрове в България.

Днес от 11.30 в двора на гимназията по електроника и електротехника „Константин Фотинов“ две от емблемите на бургаския футбол – Милен Георгиев и Пламен Крумов се срещнаха с учениците – участници в днешния спортен празник в училището. Раздадоха им автографи и изгледаха двубоите между отборите от училището. Спортната площадка на училището е обновена по Европейска програма.

От понеделник по спортни площадки, зали и училища, участниците се включиха с настроение в спортните игри, които съпътстват Седмицата.

В с. Кошарица и с. Ново Паничарево децата от местните училища играха футбол, волейбол и народна топка. В Камено в проявата се включиха както ученици, така и възрастни, които определиха градския шампион по шахмат на дните „Да спортуваме заедно“, а учениците от местното училище играха футбол и волейбол.
В Айтос местният клуб „Аетос“ изигра контролна среща, като женският отбор на клуба се представи убедително и победи сборен отбор на момчета от града. 

В същото време в Бургас започна „Европейското приключение“, в което всеки участник може да научи повече за обектите, изградени или обновени с европейско финансиране. Първите участници, които събраха по три картички с различни обекти, вече получиха своите награди от ОИЦ Бургас, на улица „Трапезица“ №5.

До края на седмицата инициативата „Да спортуваме заедно“ продължава във всички Общини на Бургаска област. Заключителното събитие е в петък в Спортен център „Изгрев“ от 13.30 часа. В него ще се включат още двама именити спортисти на Бургас. Единият от тях е дългогодишният футболист на Черноморец, Нефтохимик, английския Чарлтън и националния отбор на България Радостин Кишишев, а другият – любимецът на бургаските фенове Ганчо Евтимов, който ще проведе открита тренировка по футбол на комплекса.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега