Общество

Николай Денков: Учителските заплати ще се увеличат със задна дата

0

“Увеличение на учителските заплати ще има със задна дата – от януари 2017 г. Мартенската заплата на учителите трябва да дойде с увеличението за предните два месеца”. Това заяви служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

По думите му служебното правителство няма правомощия да променя бюджета и да увеличава учителските заплати. 
 
На въпрос дали Брюксел ще спре парите за образование, проф. Денков обясни, че на 20 февруари ЕК излиза с писмо до България, в което се казва, че е направен одит на програмата за образование и е установено, че няма разделение на властите в управлението на програмата и тя не може да функционира.
 
“Едно звено трябва да дава парите, друго звено трябва да ги използва, а трето – да контролира дали се харчат по правилния начин”, коментира Николай Денков. Тези три звена са събрани под една шапка – под тази на министър по това време Меглена Кунева.
 
Служебният министър каза още, че европейските фондове работят по ясни правила, които трябва да се следват. Критиките на ЕК са свързани с нарушение на правилата. “Нямаме право да не спрем тази процедура”, категоричен е Денков. Критиката не е към дизайна на програмата, тя е договорена с европейските институции. 
 
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега