Бургас, Политика

Ген. Михо Михов: Уйдурма между големите партии убива старанието на малките

0

Бургаският депутат от АБВ ген. Михо Михов заяви, че от партията са огорчени от начина, по който бяха отхвърлени предложенията им за промяна в закона за референдумите, сред които идеята за редуциране на подписите  за иницииране на народно допитване от 500 000 на 300 000 и намаляване прага за валидност на референдумите до 40 процента плюс един от имащите право на глас.

В ефира на БНР председателят на парламентарната комисия по отбрана каза, че разчитат между първо и второ четене в този закон да бъде постигнат  баланс.

Според Михов в Народното събрание  се забелязват странни тенденции на поведение и договорки между големите политически сили, когато се касае за важни за бъдещето на страната теми.

„Ние бяхме огорчени, че нашият законопроект (за промяна в закона за референдумите бел.ред.) внесен от Мариана Тодорова, беше отхвърлен. С предимство трябва да разглеждаме закона за горите, закона за здравното осигуряване, за референдума , за пряката демокрация….  Намирисва ми на някаква „уйдурма“. Колкото и грубо да звучи, явно по-големите партии се договарят и се убива старанието на по-малките да се внасят мъдри и разумни предложения за промени и съставяне на нови закони“, посочи ген. Михов.

В отговор на журналистически въпрос той коментира и стъпки от пенсионната реформа, като зави , че един от големите й плюсове е фактът, че тя започва  след консултации с абсолютно всички страни.

“Добро впечатление прави и в законопроекта на МС, и в другите инициативи, че се мисли и за онези военни, които понесоха тежестите на реформата, които по силата на досегашното законодателство в момента не са на служба и не биха могли да се пенсионират при „по-добрите“ условия. Сега тези въпроси ще ги изгладим“., завърши Михов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега