Общество

„Метрополис”: Свалихме билборда на полицейския синдикат, защото бяхме подведени

0

Бяхме подведени за съдържанието на билборда на полицейския синдикат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” от агенция „Аргент”, че става въпрос за събитие. Това обяви в писмо до медиите Тихомир Младенов, изпълнителен директор на фирмата за външна реклама „Метрополис”.

Затова компанията е свалила вчера билборда на английски език, с който служителите на МВР смятаха да посрещнат евроделегатите, за да се оплачат от ниските си вазнаграждения.

„Метрополис груп” АД е търговско дружество с комерсиални цели и никога не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме, като трибуна за подобен тип изяви, пише в съобщението на фирмата.

Темата коментира и премиерът Бойко Борисов преди заседанието на кабинета днес.

Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат, обяви Борисов. Премиерът уточни, че утре ще се срещне с представители на полицейския синдикат.

„Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, уточни той.

Синдикална федерация на служителите в МВР потвърди в съобщение до медиите, че са получили предложение от правителството да използват един от билбордовете, които са запазени във връзка с европредседателството.

От федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но няма да се възползват от това предложение.

„В момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР”, съобщават от федерациятa.

btvnovinite.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега