Общество

Меркел: Новото правителство трябва да заработи възможно най-бързо

0

Германският канцлер Ангела Меркел приветства убедителния вот на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да участва в коалиция с нейните консерватори и заяви, че новото правителство трябва да заработи възможно най-бързо, за да се справи с въпроси като международната търговска политика, пише Reuters.

„Всеки ден виждаме и чуваме, че Европа трябва да засили позициите си и гласът на Германия трябва да се чува ясно наред с този на Франция и други страни членки“, каза днес Меркел на среща с ръководството на своя Християндемократически съюз (ХДС).

„Това особено много се отнася за въпроси като международната търговска политика, от която зависят много работни места в Германия, като отвореността в конкуренцията с Китай и ситуацията в Сирия“, отбеляза тя.

Германският канцлер изтъкна, че новото правителство трябва да започне работа бързо и че е „положена много, много добра основа за съвместна работа в управлението“, след като 66% от членовете на ГСДП партия подкрепиха ново партньорство с ХДС.

Очаква се на 14 март парламентът да преизбере Меркел за канцлер, слагайки край на най-дългия период без нов кабинет след избори в следвоенната история на Германия.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега