Бургас, Общество

“Меден рудник” ще се сдобие с нови 100 паркоместа и детска площадка

0

Стартираха ремонтните дейности за изграждане на паркинг със 100 места в комплекс “Меден рудник”. Той ще се ползва от жителите на четири блока – 107, 108, 109 и 110 в зона В. Община Бургас изпълнява този проект със собствени средства. Преди да започне новото строителство, от терена бяха премахнати над 80 незаконни метални гаража.

“Паркингът е важен, но тук няма да има само асфалт и бетон. В непосредствена близост, без да е в конфликт с автомобилите, ще бъде изградена една хубава детска площадка”, каза кметът Димитър Николов.

Териториалният директор на “Меден рудник”  – Магдалена Манолова, се срещна на място с жители на споменатите блокове, за да се уточнят някои детайли по проекта. Община Бургас ще вземе под внимание техните искания за леки корекции в движение. Днес, например, хората от комплекса направиха съвсем разумни предложения за оформлението на подходите и зелените площи.

Изпълнението на този проект е поредна стъпка на Община Бургас за обновяване и увеличаване на паркоместата в “Меден рудник”.

Там бяха построени големи паркинги и през 2014-та:

http://www.burgas.bg/index.php/bg/news/details/1/18737,

и през 2013-та:

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/15031.

За няколко години от територията на комплекса са премахнати близо 4000 грозни гаражни клетки. Повечето жители на “Меден рудник” съдействат доброволно на Общината в това начинание, защото виждат, че след това разчистените терени се превръщат в модерни и удобни паркинги.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега