Бургас, Общество

“Меден рудник” се сдоби с нов паркинг и модерна детска площадка

0

Готов и вече активно използван по предназначение е новият паркинг със 100 места в комплекс “Меден рудник”. Той се намира между четири жилищни блока – 107, 108, 109 и 110 в зона “В”.

Преди благоустрояването мястото представляваше неравен терен, от който първоначално бяха премахнати 80 метални клетки. С днешна дата на никого не му е мъчно за старите незаконни гаражи.

гаражи

Община Бургас изпълни този проект изцяло със собствени средства. В движение, по искане на хората от комплекса, беше изградена и една нова детска площадка. Тя е ситуирана така, че да не е в конфликт с автомобилите. Паркингът е с ново енергоспестяващо осветление, нови тротоари. На много места са ремонтирани подходите към входовете на околните блокове.

“Правим подобен паркинг в зона “Г” на “Меден рудник”. Приключва и изпълнението на друг за 50 автомобила в “Изгрев”. Програмата ни за създаване на нови паркоместа е перманентна, защото ежегодно в Бургас се регистрират по няколко хиляди моторни превозни средства”, каза кметът Димитър Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега