Бургас, Политика

“Меден рудник” с нов облик – гарантирано от ГЕРБ

0

Нов облик за ж.к. „Меден рудник” и създаване на повече удобства за живущите в най-големия бургаски комплекс са сред основните акценти в регионалната програма на ГЕРБ-Бургас.

В тази връзка е предвидено приоритетно предоставяне на безвъзмездни средства за саниране на панелните блокове, което напълно ще преобрази визията на комплекса. Следствие на процеса е драстичното намаление на сметките за електро и топлоенергия.

В момента в „Меден рудник” има 119 панелни блокове, от старото строителство, с над 12 000 апартаменти в тях. За отдих на жителите на населеното място е изготвен и план за обособяване на парк в Зона Г. С изграждането на новата автогара (централна спирка за автобусите на градския транспорт) жителите ще използват услугите на съоръжение с европейска визия. С новите бързи автобусни линии, по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”, от „Меден рудник” до центъра на града ще се стига за 9 минути.

Сред приоритетите на партията е и доизграждането на храмовия комплекс „Св. Николай Чудотворец”, за който правителството на ГЕРБ многократно е отпускало средства, а народните представители са правили и лични дарения. Още тази есен пък привържениците на плувните спортове ще могат да използват пълноценно новия покрит басейн.

Мащабният проект се реализира на площ от 1,800 60 кв. метра в средата на урбанизираната територия, до бившия РУМ “Резвая” в комплекса. Съоръжението включва два басейна с трибуни.

ГЕРБ многократно се ангажира и с базата на детските заведения в „Меден рудник”. С днешна дата вече има построени три нови корпуса на детски градини, в които са открити 360 нови места за най-малките жители. Всички училища и градини са санирани и ремонтирани и отговарят на съвременните европейски изисквания.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега