LifeStyle

Меден месец продължи две години

0

За голям брой двойки меденият месец продължава няколко дни, но американски младоженци превърнали този празник в двегодишна ваканция.

Правилата изглежда не важат за Ен и Майк Хауърд от Ню Йорк, които проточили своя меден месец в 675-дневно приключение. Те решили, че едноседмичната почивка не им е достатъчна и тръгнали да обикалят света. Двойката посетила 302 места в 33 страни на шест континента, като бюджетът е бил 45 долара на ден.

“Когато си търсихме дестинация за медения месец, стигнахме до заключението, че списъкът е прекалено дълъг, а животът прекалено кратък. Нямаме деца, здрави сме, светът е голям и установихме, че няма по-добър момент за пътуване. Искахме меденият ни месец да бъде бомбастичен, а не да остане едноседмичен лукс”, разказва 32-годишната Ен.

Те харчили само по 45 долара дневно, с изключение на Великобритания, Япония и Австралия, където разходите били много по-големи, отколкото във Виетнам, Турция и Боливия.

“Норвегия ни струваше по 70 долара на ден, за това пък в Югоизточна Азия минавахме само с по 20 долара дневно. Установихме, че пътуването по света може да е по-евтино от живота в страната ни”, казва Майк.

Когато се връщат в САЩ, двамата съпрузи отварят собствена компания, която помага на младите двойки да направят същото като тях.

“Научихме толкова много за две години и искахме да го споделим с тези, които искат да го направят, но не знаят как. Искаме хората да разберат, че не трябва да са милионери, за да пътуват”, споделят съпрузите.

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега