Бургас, Политика, Топ новини

Костадин Марков след ултиматума на Борисов: Не сме смразени от страх, по всяко време сме готови да напуснем!

0

Зам.-председателят на СДС Костадин Марков не приема на сериозно заканите на премиера Бойко Борисов към Реформаторския блок (РБ), че може да ги изгони от властта.Според него лидерът на ГЕРБ по-скоро е отправил ултиматум към своите депутати, че не действат стиковано с представители на блока.

Пред flagman.bg Марков коментира, че едва ли ще има извънредно събиране на ръководството на РБ след гневното изявление на премиера. „Е, чак пък толкова! Едва ли. Не съм чул за подобно нещо. Не сме смразени от страх, ако това ме питате. Ултиматумът е по-скоро към ръководството и парламентарната група на ГЕРБ, не към реформаторите.”

На въпрос дали имат готовност да напуснат управлението, Марков отговори: „По всяко едно време, ако премиерът реши, че повече не сме му необходими. Няма да си късаме ризите, за да оставаме в управлението. Това е поне моето лично мнение. Ако премиерът реши, че нямаме принос и че не сме полезни за управлението – ОК, ще приемем това решение, няма да късаме ризи и няма да правим гладни стачки.”

Костадин Марков заяви, че ГЕРБ не са съгласували идеята за предизборна ваканция на Народното събрание с Реформаторския блок. Затова и той приемал, че ултиматумът на Борисов е към ГЕРБ.
„Предполагам, че това е ултиматум към неговите депутати и ръководство, тъй като реформаторите не сме търсени за разговор за евентуална ваканция на парламента. Договорки са правени между патриотите, „Атака” и ГЕРБ. Така че ултиматумът е сигурно към неговите депутати. Ние не сме участвали в подобно обсъждане, но иначе отдавна настояваме да се действа стиковано между парламентарните групи, участващи в управлението”, каза още бургаският депутат.

Той предположи, че Борисов се е раздразнил от пресилена изява на депутата Атанас Атанасов (ДСБ), която не била съгласувана с останалата част от Реформаторския блок.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега