Бизнес

Марк Зукърбърг: Искаме да помогнем на хората да изкарват пари

0

След като представи доста новости по време на конференцията си F8, Facebook си спечели доста коментари, че се превръща в директен конкурент на Google в сферата на онлайн видеото и интернет рекламата. Според Марк Зукърбърг това не е така.

В интервю за специализираното издание Wired, Зукърбърг заявява, че не вижда Facebook като конкурент на Google.

“Мисля, че хората, които пишат за нас мислят за конкуренцията повече от самите нас, които ръководим компаниите. Може би е забавно да се говори за конфликт между компании. Но ние имаме цели. Искаме да помогнем на хората да изкарват пари”, коментира Зукърбърг.

Според него това, че двете компании имат сходни услуги, не означава, че не се харесват. “Това, че и ние, и Google измерваме и анализираме информация, не означава, че искаме да им го отнемем”, коментира той.

Зукърбърг казва, че е нормално компаниите да имат сходни продукти.

“Ако си в рекламния бизнес, е повече от ясно, че ти трябват такива анализи”, коментира той и допълва, че социалната мрежа е разработила услугите си така, че да помагат както на рекламодателите, така и на създателите на съдържание да достигат до максимално много хора и да извличат максимума от инвестициите си.

“Така е и YouTube. Това не е единственият видео портал, но според мен е най-големият и има логика да сравняваме Facebook с него, а не с Netflix, защото това е съвсем друг тип услуга. Но когато ние направихме услугата за вграждане на клипове не мислехме как да се конкурираме с YouTube. Мислехме как да направим споделянето на неща в и чрез Facebook по-удобно”, казва още Зукърбърг.

източник: Дневник


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега