Бургас, Общество, Топ новини

Мария Бакалова се срещна с кмета на Бургас, предлагат я за почетен гражданин

0

Бургаското момиче, което светът обича и следи всяка нейна изява, от няколко дни е в родния си град Бургас. Това е първото посещение на актрисата за последните две години, в които не спира да пътува между Европа и САЩ, триумфирайки навсякъде с таланта и присъствието си.

Днес Мария Бакалова, придружена от своята майка Румяна Бакалова, се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Повече от час и половина продължи срещата между тях, в разкази за осъществени настоящи и бъдещи проекти, както и за последните емоции около представянето на филма „Жените наистина плачат”, който имаше световна премиера в Кан.

„Ние се вълнуваме с всяка твоя изява. Градът ни е извор на таланти, младото поколение се възхищава от твоите успехи, възможностите, които се отварят пред теб са пример и мотивация. Ти показваш колко е важно човек да разчита на себе си, да вярва в мечтите си”. Така посрещна кметът Димитър Николов талантливата бургазлийка.

В Община Бургас вече е изготвена докладната записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред.

„Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”, каза Бакалова по време на срещата и веднага допълни , че само преди дни е разпращала снимки и клипове на родния си град към чуждестранните екипи, с които работи, защото много се гордее с всичко, което се случва тук.

„Бургас ми е в сърцето, тук ми е уютно, това е моят дом, често сравнявам града ни с L.A. И двата града са близки, създават сходни усещания”, това сподели още Бакалова.

Икона на Света Богородица с автор Петя Димитрова от Дружеството на Бургаските художници бе специален подарък за Мария Бакалова от кмета Николов. Заедно с нея харизматичната актриса получи сувенири и рекламни материали от социалното предприятие „Морски знаци”.

На срещата присъства зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева. Тя поздрави  Мария за успехите и допълни, че е енергия за всички около нея.

Мария Бакалова и продуцентът й Юлиан Костов подготвят поредица от филми, които да се снимат в България, със специален акцент Черноморието. Продукциите ще имат за цел да покажат богатството на българската природа и таланта на нашите актьори. Те ще си партнират с големи стрийминг платформи, като Netflix, Amazon, HBO, където вече имат изградени контакти. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега