Бургас, Интервю, Общество, Топ новини

Доц. Мария Алексиева: В “Награда на декана” студентите разбират къде стоят сред останалите си колеги (ВИДЕО)

0

Започна подготовката за 7-мото издание на конкурса “Награда на декана” в Центъра по хуманитарни науки към Бургаския свободен университет. Официалната церемония по връчване на „Награда на Декана“ ще се проведе на 31 март, от 13:15 ч. в зала 208 на БСУ. За да разберем повече подробности от “кухнята” на конкурса се срещнахме с декана на ЦХН доц. д-р Мария Алексиева. Това ще бъде първата “Награда на декана”, която тя ще връчи. VoxBurgas е основен медиен партньор на събитието.

Доц. Алексиева, разкажете ни малко повече за конкурса, както и кой може да кандидатства в него?

Конкурсът “Награда на декана” има 7-годишна традиция. Преди 7 години предишният декан на Центъра по хуманитарни науки (ЦХН) доц. Динева инициира провеждането на този конкурс. Целта му е в него да участват студенти, които имат постижения в областта на научните изследвания, постижения в областта на ученето и за участието си в академичния живот на Бургаския свободен университет, както и да се осети чувството зa гордост и принадлежност към една академична институция, каквато е университета. Студентите, които могат да участват в конкурса, както казах, трябва да имат постижения. Постижения в областта на научните, проявите в университета, да са ангажирани с различните структури в университета, като Студентски съвет, учебна пиар агенция, студентския вестник, в същото време те трябва да имат и успех по отношение на учебните си постижения, т.е. трябва да бъдат студенти, които са разпознаваеми, които използват годините на обучение в университета, за да градят своето професионално портфолио.

В тази връзка кои са основните качества, които трябва да притежава победителят в “Награда на декана”?

Качествата са много, в същото време, когато дойде време за отсяване на кандидатурите, се гледат не само постиженията, но и честотата на студентите в студентския живот и в различните прояви в академичния съвет. Когато говорим за участие на студенти от различни специалности, малко несравними са, например, участието в прояви на студенти от студентската пиар агенция с доброволческия труд на студентите от специалност “Социални дейности” или участието на студентите от специалност “Психология” в различните лаборатории, които има в университета. Затова подбора е строго специфичен, разбира се, водим се от критериите, които сме поставили като изисквания за хората, които могат да участват.

Самата вие сте печелили тази награда в категорията “Преподавател”, разкажете ни какво е чувството?

Чувството е много хубаво. Първо, защото това е едно признание и е хубаво, защото е признание от страна на студентите за усилията, за желанието, за амбициите на техен преподавател да бъде полезен, да формира у тях желание и амбиции аз професионална реализация и съответно изява.

За финал какво бихте казали на студентите, които се двоумят дали да участват?

Всеки един студент в специалностите на Центъра по хуманитарни науки би било хубаво да участва, за да усети тръпката, тръпката свързана с конкурирането с останалите си колеги, тръпката от това да разбереш къде стоиш сред колегите си и тръпката от борбата в надпреварата да бъдеш първи.

  • Как да участвате?

Подгответе папка с копия от публикациите си, документи, удостоверяващи  изброените дейности, и разбира се не забравяйте да приложите ваша снимка (jpg). След това предайте папката си в стая 419 всеки ден от 12 до 13 часа. 

  • Какъв е срокът за подаване на документи?

Крайният срок за подаване на документите е до 12ч. на 30.03Кука.2015 г. За допълнителна информация пишете наmfilipov@bfu.bg или в кабинет 419.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега