Бургас, Култура

Марио Егов получи наградата „Кристална лира`2017“

0

Художественият ръководител на бургаския фолклорен ансамбъл “Странджа” – Марио Егов, бе отличен преди дни с престижната награда “Кристална лира – 2017” в раздела “Танцов фолклор”. Тя му се присъжда за спектакъла “Фолклорна импресия”, който се проведе на 7 юли тази година в Летния театър на Бургас и концерта “Заедно”, състоял се на 18 септември в Античния театър в Пловдив.

Националните награди за музикално и танцово изкуство “Кристална лира`2017” се връчват за 21-ви път от Съюза на българските музикални и танцови дейци и “Classic FM” радио. Престижните отличия се раздават за ярки постижения в изпълнителското изкуство.

Тържествената церемония се проведе по традиция в Деня на народните будители – 1 ноември, в залата на Държавен музикален и балетен център в София.

През годините тази награда се утвърди като една висока професионална оценка за най-добрите постижения през изминалия концертен сезон на инструменталисти, оркестри, хорови състави, педагози, музикални критици и др.

Събитието се организира от Съюзът на българските музикални и танцови дейци и “Classic FM” радио, със съдействието на Министерството на културата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега