Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Георги Маринчев: Ще се борим за статута на “Ченгене скеле”

0

Движение “Гергьовден” вече има свой представител на Народното събрание в лицето на почетния си председател Любен Дилов-син. Той поведе листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас, където партия “Гергьовден” е и най-силна. 

Свързахме се с местния лидер Георги Маринчев, който е и национален заместник-председател на “Гергьовден”. Маринчев на последните местни избори влезе като общински съветник в ОбС-Бургас след споразумение между бургаските структури на “Движение Гергьовден” и “ГЕРБ”.

Г-н Маринчев, кои са основните приоритети, които си поставя “Гергьовден” в Народното събрание?

Не бих казал, че това са чисти приоритети на “Гергьовден”, защото ние работим заедно с ГЕРБ и СДС. Относно приоритетите бих изразил едно притеснение, защото нашите приоритети бяха свързани с изграждане на инфраструктурни обекти – над 130 блок, за които ние поехме ангажимент да бъдат санирани – проектите им са готови. Сега с тази конфигурация, която се получи, най-вероятно ще бъдат отложени тези проекти във времето. Специално за Бургас мога да кажа, че имахме готовност още от следващия месец да стартира процедурата на тези 130 блока. За съжаление това няма да се случи и това е проблем.

А какво конкретно “Гергьовден” ще се опита да прокара в Народното събрание?

Веднага стартираме със закона, който регламентира статута на Ченгене скеле. Буквално в момента се изготвят, имаме още няколко законопроекта, свързани с Черноморието и екологията. Знаете, че бившето Народно събрание не можа да реши въпроса със статута на Ченгене скеле, което е проблем за хората там, затова стартираме с това веднага.

Каква е вашата прогноза за предстоящите политически събития?

Аз не съм политически анализатор, но това, което искам да се случи по най-бързия начин е държавата да има стабилно правителство. Защото ние сме в тежка ситуация и заради Ковид, и заради икономическите мерки, които спешно трябва да се предприемат за бизнеса. Просто ако може всички да се успокоят и да се намали това ниво на омраза, на реваншизъм. Тези хора така или иначе са намерили формула по която да управляват – нека да управляват, да не се държат като опозиция. Това ще е добре за всички. 

Наистина се надявам да няма реваншизъм, защото има стотици готови проекти, тук не става въпрос само за Община Бургас, а за всички общини в България. Искрено се надявам, че Общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ няма да имат проблеми, защото знаете какви усилия костват изработването на тези проекти. Ще бъдат наказани жителите на тези общини, а не политическите противници. 

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега