LifeStyle

Малдивите – удивителният рай на Земята

0

Малдиви – раят на Земята, най-романтичното и отпускащо място на света. Това е едно от кътчетата на Земята, където дъхът ти спира. Онова, което привлича туристите на Малдивите, са слънчевите плажове, кристалните лагуни с разноцветни корали и лазурното море с топли води.

На Малдивите можеш да се насладиш на коралови рифове и многообразие от морски обитатели, спокойствието на уединени къщички, незабравими изгреви и залези. Всичко това е дело на най-великия художник – природата.

Температурата на водата е 27-28 градуса през цялата година. Това привлича и любителите на гмуркането и шнорхелинга. 

Малдивите са една от най-безопасните дестинации за пътешествие. Островите са кътче на спокойствие, където тишината се нарушава само от ласкавия шум на вълните. На Малдивите през деня можете да наблюдавате фантастичния подводен живот, да идете на риболов или просто да дремете в хамак под сянката на наклонените над водата палми. А вечер ще ви удиви красотата на залеза. 

Природата е дала на Малдивите 26 атола с 1192 коралови острова, изумрудени крайбрежни води с безброй представители на флората и фауната, топло време през цялата година и невероятно приятни и усмихнати жители. Островите се простират на територия от 90 000 квадратни км, което прави Малдивите една от най-разкъсаните и разпръснати на голяма територия държави в света. 

Най-малката държава в Азия е само 298 кв. км с население над 390 хил. жители. Тя е и най-ниската страна в света със средна надморска височина около 1,5 м и, заради глобалното затопляне, божествените Малдиви са застрашени от изчезване.

Само 203 острова са обитаеми, като на повечето от тях има изградени курортни комплекси. Столицата се намира на най-големия остров и се нарича Мале. Малдивите нямат нито една река или голямо езеро. 

Хидроплани, самолети за вътрешни полети или бързи кораби са транспорта за туристите до курортните острови, далеч от селищата и живота на местните хора. 

Малдивите са почти напълно непознати до 70-те години на ХХ век, когато са открити за туристическата индустрия от пътешественици – гмуркачи. Постепенно туристическата индустрия на островите достига високо ниво и сега представлява 98% от икономиката на страната.

Риболовът е основен поминък за оцеляването на нацията. Дори и днес в него е заето половината от трудоспособното население на държавата, съсредоточено в частния сектор. Около 50% от улова се изнася основно за Шри Ланка, а останалата – за Япония, Сингапур, Тайланд и Германия.

Населението на Малдивите е образовано на 98%. Училищата следват Британската образователна система.

На Малдивите е забранено да се внасят каквито и да било алкохолни напитки, свинско месо, наркотици, оръжие за подводен лов, порнографски материали. При нарушаване на тези правила, туристите рискуват да отнесат солена глоба и дори да бъдат арестувани.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега