Бургас, Общество, Топ новини

Малчуганите в бургаска детска градина ще се радват на нови придобивки

0

От няколко дни малчуганите, посещаващи детска ясла № 5 „Щурче“ в комплекс „Лазур“, играят и се забавляват на чисто новите люлки, пързалки и катерушки, монтирани върху обновения наскоро просторен двор.

Детското заведение, което се намира до бл. № 24 и в непосредствена близост до Морската градина, е построено през далечната 1972 г. и разполага с обширен двор. Той е с обща площ от 940 кв. м. и върху него са обособени няколко детски площадки за игра на децата от 4-те яслени групи.

Старите и амортизирани детски съоръжения на двора бяха премахнати, а теренът заравнен. Положена беше бетонова настилка, а отгоре и ударопоглъщаща настилка за безопасност при игра на децата. Преди няколко дни в ремонтирания двор бяха монтирани и чисто новите детски съоръжения за игра и занимания на открито.

Благодарение на ремонтните дейности, децата от ясла „Щурче“ могат отново да се забавляват и играят на открито в реновираното дворно пространство.

Освен площадките на детска ясла № 5, Община Бургас обнови със свои средства още дворовете в детските градини „Моряче“, „Веселушко“ и „Калина Малина“ в квартал Ветрен, а до началото на септември ще приключат и ремонтите на площадките в детските заведения „Калинка“ в квартал Рудник и на „Звездица“ в ЦГЧ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега