Бургас, Общество, Топ новини

Майката-беглец пред Нова: Разболя се второто ми дете и се прибрах, за да го видя

0

Майката на първото за новата година бебе в Бургас се върна в болницата и поиска да прибере детето си. Родилката-беглец се появила в родилно отделение с надежда лекарите да й дадат малката Иванка. Детето обаче трябва да остане още в болницата заради инфекция, получена по време на раждането.

Екип на Нова телевизия откри 22-годишната Катя в ромската махала на Средец. С нея вече работи социален работник. Тя отказа да каже пред камера защо е оставила детето си. Съседите разказват, че майка ѝ се грижи за отглеждането на другите две деца. Според чичо ѝ не се знае кой е бащата на Иванка. Бременността на Катя, както и първите две, не била планирана.

„Роди буквално в движение. Нямахме абсолютно никакви проблеми във връзка с родовия акт. По нейни данни не е наблюдавала бременността си”, казва началникът на родилното отделение в бургаската болница д-р Антонио Душепеев.

Именно това довело до инфектиране на бебето по време на раждането. В момента малката  Иванка е на лечение с антибиотик в отделението но неонатология и затова на третия ден, когато Катя решила да си прибере детето от болницата, лекарите отказали да ѝ го дадат.

„Нещата отзвучават и са под контрол. По принцип много рядко има някакви усложнения и някакви отрицателни въздействия върху по-късното развитие на детето”, коментира началникът на отдела по Неонатология към МБАЛ-Бургас д-р Слава Коларова.

Момиченцето ще остане под лекарско наблюдение до края на седмицата. В махалата в Средец обаче хората негодуват, че Катя ще си прибере бебето от болницата. Социалните отказаха да обяснят дали според тях детето може да живее при майка си.

източник: Нова телевизия

репортер: Цеца Алексова


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега