Бургас, Политика, Топ новини

Любен Дилов-син към ДПС: Не се заигравайте отново с етническата карта

0

Водачът на листата на коалицията ГЕРБ/СДС в Бургас Любен Дилов-син отправи призив към политическите противници по време на откриването на кампанията. Дилов прикани „нашите приятели” от ДПС да не се изкушават отново да се заиграват с етническата карта, защото се забелязвали подобни наченки.

„Ние ги разбираме, те в 45-ия парламент рязко загубиха любимата си роля на балансьор, по всички личи, че и в 46-ото Народно събрание ще бъде така. Но не трябва с лека ръка да жертват нещо, което в последните 10 години беше много умно и внимателно градено. С ръка на сърцето си ДПС трябва да признаят, че българските турци през изминалото десетилетие присъстват навсякъде в публичния живот, не само през листите на ДПС, но и през тези на ГЕРБ. Никога не са били по-обгрижвани и никога не е имало такова внимание и рашаване към проблемите на техните избиратели. Достатъчно е човек да се разходи из общините в област Бургас с преобладаващо турско население, за да се убеди в това. На миналата кампания техните хора неслучайни ни посрещаха приятелски. Да, те ще си гласуват пак за тяхната партия, ние ще си гласуваме за нашата коалиция, но не трябва това, което е постигнато като етнически мир, с лека ръка да бъде изгубено”, каза още водачът на листата на ГЕРБ/СДС за Бургас.

Той коментира и думите на основателя на „Има такъв народ” Слави Трифонов който заяви, че всичко онова, което ГЕРБ са направили в страната, трябва да бъде „изчегъртнато”.

„Просто искам да напомня, че чрез „изчегъртване” нищо добро не е постигнато в историята на човечеството”, допълни Любен Дилов-син.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега