Бургас, Политика, Топ новини

Лукарски: Знаково е, че Борисов “защити” Нинова по казуса “Бенчев”

0

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски обяви, че с нашумелия казус с Митьо Очите и общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев все повече започва да се установява вярването, че властта и престъпността са в симбиоза.

“Очевидно има симбиоза между политиката и криминалния контингент. Скорошните случаи ни връщат в началото на Прехода. Конкретният казус с Бенчев и Митьо Очите трябва да бъде разделен малко от политиката, тъй като не знаем цялата истина. Трябва да се попитаме каква е връзката между Очите и Бенчев. Обявяваме Очите за национално издирване за неща, които имат давност от 10 години. Чак сега ли се сетихме? По-скоро става дума за разчистване на терен”, подчерта бившият лидер на СДС Божидар Лукарски. 

Според политика реакцията на премиера е знакова. “Вместо да се впусне в политически дебати и да нападне БСП, той отсъди, че във всяка партия има гнили ябълки”, поясни Лукарски в “Денят ON AIR”. 

Темата обхвана и сринатата система на Търговския регистър. В публичното пространство се появи твърдението, че лидерът на “Да, България!” Христо Иванов е виновен за случилото се.

“В качеството си на какъв е обвинен Христо Иванов? Той е част от фондацията и екип, които са въвеждали сегашното информационно обслужване на сегашния Търговски регистър. Защо не е направен back-up в случай, че системата се срине? Изглежда самоубийствено тъпо, ако не е умишлено”, посочи гостът.  

За случващото се в СДС Лукарски каза, че не одобрява кадровите решения на новото ръководство и липсата на визия. 

“Първите знаци, които дават не са никак весели. Партията е разцепена на две и не случайно на последното заседание на Националния съвет едвам събраха кворум, за да изберат доста странни органи на партията, в които фигурират имена на хора с определени икономически интереси, други пък изобщо не са били членове на СДС.”, коментира бившият син лидер.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега