Политика

Лукарски: Радане, питай Трайчо кой продаде земята под Музея на виното и на #КОЙ

0

Лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски реагира остро срещу обвиненията на доскорошните си съратници от Нова република, че той е продал Музея на виното на фирма близка до “Булгартабак”.

Според Лукарски твърденията на Радан Кънев и компания имат за цел да манипулират общественото мнение преди изборите, но това ще рефлектира само върху по-ниския резултат на новорепубликанците.

Той обяви, че под сделката за Музея няма негов подпис. И не само – той обяви, че причината за сегашната продажба на самия музей е, че през 2011 г., когато е направена продажбата на Булгартабак, сделката е включвала и земята под Музея. Поради тази причина синият лидер призова Кънев да пита тогавашния министър Трайчо Трайков (който сега е един от лидерите на Нова република, бел. ред.). как и защо тази земя е включена в сделката.

Ето и цялата позиция на Божидар Лукарски, публикувана във Фейсбук:

Днес една неориентирана, новосъздадена партия направи поредния опит да хвърли кал върху мен като лидер на най-автентичната дясна партия Съюз На Демократичните Сили, а чрез мен и върху своя бивш коалиционен партньор в лицето на Реформаторски блок.

В очевидно съглашателство с назначеното от президента на БСП Румен Радев служебно правителство Радан Кънев (Radan Kanev) и неговата тайфа от несъстояли се политици се опита да очерни моето име и да хвърли сянка на съмнение върху двегодишната ми работа като министър на икономиката, с която се гордея!

Размахва се една сделка, към която нямам никакво пряко или косвено отношение. От отговора на служебния министър на икономиката Теодор Седларски по казуса с продажбата на Музея на виното става достатъчно ясно, че продажбата не е направена от министъра на икономиката и под нея няма мой подпис. Налице е манипулативно тълкуване на отговора на министър Седларски, чрез което се опитват да направят сензация от една очевидно законосъобразна сделка, към която, повтарям, лично аз нямам никакво отношение. От това действие лъха не само безсилие и мерзост, но и опит за наливане на вода в мелницата на най-големия ни опонент – БСП! Срам за всички десни хора!

Искам да обърна внимание на колегите от Народната Република, че приятелският огън ще ги свали под единия процент, на който се намират в момента и е по-лош за тяхната кампания дори от некадърно монтирания фотоколаж на четирима лидери, които гледат замечтано в светлото бъдеще заедно, но в същото време не са намерили време да се снимат заедно. Както и от изборните хроники в стил Атанас Атанасов върви сам по улицата и се запознава с хората, или Радан Кънев се среща с всичките си шестима симпатизанти в Русе.

Призовавам бившия министър на икономиката Трайчо Трайков, част от новата партия, да каже кога разбра на кого е продал “Булгартабак” заедно със земята под въпросния музей на виното – когато сключи сделката през 2011 г. или сега? Защото допреди няколко месеца твърдеше, че не знае кой е собственикът? Кога разбра, че земята под Музея на виното е включена в сделката – преди или след като сключи тази сделка?

Призовавам за незабавна реакция на всички компетентни органи и то в рамките на няколко дни, преди края на предизборната кампания!

От своя страна заявявам, че ще търся своите права срещу клеветническите твърдения в съда!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега