Политика

Лукарски: Най-добре правителството на РБ да е с премиер Бойко Борисов

0

Най-добре за страната ще бъде Реформаторският блок да не връща мандата, а да се опита да състави правителство, като остави на ГЕРБ премиерския пост и най-подходящият за него е Бойко Борисов. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” икономическият министър в оставка и лидер на СДС Божидар Лукарски.

Той призна, че все още няма единна позиция на дясното обединение и след получаването на мандата ще има среща на „Раковски” 134, на която ще се вземе решение. Лукарски отбеляза, че от Патриотичния фронт са декларирали подкрепата си за „реформаторско” правителство, а ГЕРБ са изявили готовност за още един кръг от преговори.

Лидерът на СДС изреди няколко причини да не се стига до служебен кабинет, като обвърза политическата ситуация с трагедията в Хитрино („Как би протекла адекватно реакцията, ако беше служебно правителство, как щяха да се гласуват тези 10 млн.?”), със стабилността в региона заради бежанците, както и с изборните правила („Предсрочни избори са изкривяване на вота на 2,5 млн. българи, които гласуваха на референдума – избори в началото на пролетта ще се проведат по старата система”).

Лукарски посочи и че БСП и ДПС са „най-вероятната алтернатива, която може да дойде на власт”, а следващи избори отново биха довели до пъстър парламент.

„Ние казваме, че РБ ще се опита да реализира мандата, който ще бъде връчен днес от президент Плевнелиев. Този мандат не може да бъде реализиран без колегите от ГЕРБ. Те, като най-голяма парламентарна сила, трябва да предложат премиер”, заяви лидерът на СДС, който допълни, че „сегашният министър-председател е най-добрият за България в това кризисно време”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега