Политика, Топ новини

Божидар Лукарски: Курсът на СДС трябва да е към консервативно-патриотичната линия

0

„Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия”, смята лидерът на движението Божидар Лукарски. По думите му с НФСБ имат много допирни точки. Двете партии вече делят мястото в емблематичната сграда на „Раковски” 134.

„На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох ясен знак, че курсът на СДС трябва да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и Патриотите. Допирни точки са отношението ни към истанбулската конвенция, позициите ни спрямо руския патриарх, доста са нещата”, допълни още Лукарски.

Той е категоричен, че за обединение с НФСБ може да се говори след 17 април, когато този разговор ще се води на партийно ниво по време на националния съвет на партията. По думите на Лукарски идеята му е подкрепена от по-големите регионални организации на СДС.

„На съвета на партията трябва да се реши дали ще има движение към консервативно патриотични организации или към дясно либерални организации, каквито са „Да, България” и ДСБ”, коментира Лукарски.

Според него ДСБ също са консервативна партия, но в алианс с „Да, България” придобиват „ясно изразен либерален уклон – нещо, което СДС не може да поддържа”.

„СДС винаги е било носител на синята идея. СДС от десните партии е най-добре подкрепяна и сме с най-добрите структури, така че тази коалиция както искат да я кръщават, но „лилава коалиция” ще е по-точно”, коментира още обединението на другите две партии Лукарски.

На въпрос кой ще води коалицията между НФСБ и СДС Лукарски каза, че е много рано.

„С Валери Симеонов имаме много добър личен контакт, но тези теми не сме ги обсъждали”, коментира Лукарски.

Той добави, че евроизборите са добър хоризонт, към който да се стреми една бъдеща коалиция.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега