Интервю, Политика, Югоизточен регион

Станчо Стоименов: Лошата инфраструктура откъсва малките населени места от Ямбол

0

Кандидатът на СДС за 31 МИР Ямбол Станчо Стоименов обясни пред VoxBurgas, че трябва да се инвестира в развитието на малките населени места в област Ямбол

Според кандидата на сините хората искат да останат и да се развиват в областта, но лошите пътна и ВиК инфраструктури ги карат да търсят алтернативни варианти.

Стоименов е член на Националния съвет на СДС, както и на Областния съвет на СДС-Ямбол, председател е на СДС-Тунджа. От повече от 20 години е част от екипа на ТЕЦ “Мини Марица Изток 2”.

На каква кампания залагате за тези избори, г-н Стоименов?

Залагам на личните срещи в община Тунджа и по кварталите на Ямбол. Взаимното доверие и уважение, изградено през годините ми в местното самоуправление много ми помага. Изключително много залагам и на модерните методи – участие във виртуални дискусии с хора от цялата област. Големите села в нашата област имат силно присъствие в социалните мрежи и там съм доста чест участник в дебати и разговори с гражданите. Смятам, че с навлизането на новите технологии имаме по-голяма достъпност на кандидатите за депутати и гражданите се възползват от това.

Кои са най-честите проблеми, за които Ви споделят хората от Вашия регион?

Обезлюдяването на малките населени места, лошата пътна и ВиК инфраструктура и отдалечеността им от общинските центрове са най-важните проблеми в областта, които трябва да намерят своето спешно решение. Представете си как пътува една линейка от селата или по-малките общини до болницата в Ямбол. 

Ако станете депутат – кое ще Ви бъде приоритет във Вашата работа?

Ако бъда избран за народен представител ще работя най-вече за развитието на малките населени места в област Ямбол. Както казах, един от големите проблеми е лошата инфраструктура и аз ще работя активно разрешаването му. Вярвам, че всички трябва да работим, за да останат ямболлии да живеят и да се развиват тук. А в национален мащаб нашата коалиция ще се бори за по-ниски данъци, по-малко намеса на държавата в бизнеса, по-високи доходи и пенсии, както и за достъпно здравеопазване и модерно образование.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега