Общество

Лондон обмисля да прати двамата Скрипал в САЩ

0

Великобритания обмисля да даде на Юлия и Сергей Скрипал нови документи за самоличност и да ги изпрати в САЩ да започнат нов живот, пише Reuters. Русия обаче заяви, че ще смята всяко тайно преселване на двамата Скрипал за отвличане на нейни граждани.

„Светът, ако няма възможност да общува с тях, ще има всички причини да гледа на това като на отвличане на двама руски граждани или най-малко като на тяхното изолиране“, коментира руският посланик в Лондон.

Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал – Юлия, която на 4 март заедно с него беше атакувана с невропаралитичен агент, вчера излезе от болницата.

Сергей и Юлия бяха в критично състояние седмици наред и в един момент лекарите се опасяваха дали, ако те оцелеят, няма да имат увреждания на мозъка. Впоследствие обаче здравословното състояние на двамата Скрипал започна да се подобрява рязко.

Изписването на 33-годишната Юлия от окръжната болница в английското градче Солсбъри беше потвърдено от Кристин Бланшард, медицинският директор на болницата, пише Reuters. Според нея скоро може да изпишат и Сергей Скрипал. „Изписахме Юлия. Това не е краят на лечението ѝ, но е значителен напредък“, коментира Бланшард.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега