Бургас, Политика, Топ новини

Листата на БСП: “Голямото завръщане”, малко нови лица и нито една жена

0

Наред с избора за кандидат-кмет от БСП-Бургас наредиха и листата си за общински съветници до 12 място

Може да се каже, че това е и максималният резултат, който социалистите се надяват да постигнат. Сред първите 9 имена, които вече са ясни, впечатлени правят три неща.

Първо: Завръщат се опитните политици Павел Маринов (4-ти) и Йордан Георгиев (6-ти). Както и сигурното влизане в Общинския съвет на общинския лидер на БСП-Бургас Живко Господинов (2-ри) и досегашния общински съветник Чанко Мирчев (3-ти).

Второ: Социалистите дават шанс и на няколко млади лица. Едното е на ветерана на младежката общност Христо Панайотов, който застава на 5-то място. Бившият общински младежки лидер на БСП-Бургас Георги Спасов заема 7-мо място. Спасов в последните години не беше толкова активен в публичните политически изяви, но разпознаваемостта му в средите на БСП му спечели гласове на конференцията. Изненадващо на 8-мо място е поставен Стоян Коларов от младежкото БСП, който е и племенник на депутата Димитър Стоянов. Коларов също не е бил активен в кампаниите на БСП-Бургас от последните години. Като голяма изненада се определя поставянето на младежкия лидер на БСП-Бургас Васил Иванов на 9-то място. Иванов бе сред фаворитите за челните места, понеже е и един от най-активните членове на настоящото ръководство. 

Трето: Нито една жена на избираемо място. Липсата на дами в първите 10 места събра и доста негативни реакции в социалните мрежи. Не липсваха и коментари във форумите, че това е дискриминация. В медиите се появиха предположения, че арх. Анна Карагьозова не просто ще е в листата, но дори ще я води.

Гражданската и коалиционната квота ще попълни местата 10-то, 11-то и 12-то. 

Сигурно е, че Тишев едва ли ще остави депутатското си място, за да стане отново общински съветник. Според наши източници този ход е бил нужен, за да се парират евентуални ходове на вътрешната опозиция. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега