Бургас, Политика, Топ новини

Лидерът на ВМРО: Има ли джендърски конкурс в бургаските училищата?

0

Лидерът на ВМРО-Бургас и общински съветник от ГЕРБ Георги Дракалиев е отправил питане до кмета на Бургас във връзка с придобила скандална популярност новина, че Министерство на образованието вече пет години съдейства при провеждането на конкурс „Училища без насилие и стереотипи, определени от пола“, който се финансира с евросредства по проект „Джендър образование, изследвания и технологии“.

„Има ли на територията на Община Бургас училища, в които упоменатата по-горе фондация или други НПО са осъществявали или осъществяват конкурси или проекти, свързани с т. нар. „джендър образование“?”, пита Дракалиев

Преди дни от фондацията обявиха, че с или без министерството, този конкурс ще се проведе. Припомняме, че ВМРО са срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Подобно запитване е отправено и  до РИО-Бургас. От там са му отговорили, че фондации от този род обикалят по своя инициатива по училищата и провеждат срещи с директорите, търсейки тяхното съгласие за провеждане на конкурси и проекти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега