Бургас, Политика

Лидерът на Екогласност: Проблемите на екологията трябва да се решават целево

0

Всички компетентни органи трябва последователно да работят за преодоляване на проблемите със замърсяването и екологията по Черноморието, каза на среща с жители на гр. Свети Влас кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас Емил Георгиев – председател на партия Политически клуб „Екогласност”.

Без пречиствателни станции и канализация нашите курорти остават непривлекателни за туристите.

На срещата присъстваха и представители на руската общност, които живеят в района. Те изразиха безпокойство от известното напрежение в двустранните отношения между двете страни. Отново бе поставен въпросът за удължаване на срока на техните визи за пребиваване в България.

Емил Георгиев каза, че в настоящата напрегната международна обстановка трябва да се търси баланс във външната политика на България, с цел отстояване на националните интереси и на взаимно изгодното сътрудничество.

“За да сме привлекателна туристическа дестинация трябва добра инфраструктура, чисти населени места и плажове, високо ниво на обслужването и услугите”, каза екологът.

Той обеща да проучи предложението на представителите на руската общност за възможността за отпускане на терени, на които, чрез самофинансиране, да бъдат построени домове за възрастни хора от Русия. Това щяло да е от полза за българската икономика в района.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега