Бургас, Политика, Топ новини

“Лекция” на министър Павлова за санирането напълни две зали с хора в БСУ

0

Стотици бургазлии се включиха в информационната среща с министър Лиляна Павлова, на която бяха разяснени условията за кандидатстване за безплатно саниране. Две зали на БСУ не можаха да съберат желаещите да чуят презентацията.

Кметът Димитър Николов обяви, че от понеделник във всяка териториална дирекция ще има специалисти, подготвени да разясняват процедурите и да помагат при подготвянето на документацията.

“България е последната държава в Европейския съюз, където не е направено нищо за хората, които живеят в този тип жилища”, заяви по време на срещата с бургазлии министър Лиляна Павлова.

Първото и най-важно условие за кандидатстване  е да се учреди сдружение на собствениците на жилища, в което трябва да влязат 67 % от стопаните и да има минимум 36 апартамента в блока. След това се подават документи в общината. Първите, които го направят, ще могат да сключат договор и да разчитат, че ще влязат в списъка с блокове, които ще бъдат санирани.

При санирането няма да се подменят асансьорите в кооперациите, а само ще се следи дали съоръженията са енергийно ефективни, обясни министър Павлова.

Друг широко дискутиран въпрос бяха остъклените балкони.

“Няма да ги премахваме, ако се вписват в общата визия”, бе отговорът от министерството.

Министър Павлова подчерта, че всички фирми, които ще извършват санирането, ще бъдат избрани от общините по прозрачни процедури и критерии , съгласно Закона за обществените поръчки. Правителството ще следи стриктно да не се допускат  злоупотреби.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега