Бургас, Крими, Топ новини

Лейтенант на Очите и член на „Килърите“ се сбиха в бургаска дискотека

0

Бой между две видни фигури от криминалните среди е станал този уикенд в бургаска дискотека край Морска гара, научи VoxBurgas.com. Венцислав Христов-Лавацата, приближен до Димитър Желязков-Очите и Валентин Янев-Бореца от бандата на „Килърите“ са заформили меле помежду си.

По думи на очевидци Вальо Бореца е дошъл в заведението с бронежилетка, придружаван с няколко охранители, които били въоръжени. В един момент компанията е отишла до тоалетната, където в същия момент са се засекли с Лавацата и неговия приятел Костадин Костадинов.

Там Янев е заявил на бургазлията, че трябва да напусне тоалетната, без да посочва конкретна причина. След няколко разменени реплики и обиди, Вальо Бореца е посегнал да удари в лицето Венци Лавацата и настанало меле. Близкият до Очите е приканил своя опонент да излязат и да се разберат навън.

Така и станало, боят се е пренесъл отвън, но до по-сериозни последици в конфликта не се е стигнало.

Източници на VoxBurgas.com разкриха още, че във въпросната вечер на два пъти охраната в дискотеката е правила забележка на Вальо Бореца и неговите хора, тъй като клиенти са се оплаквали, че въпросните посетители са придърпвали момичета. Заради цялостното непристойно поведение на Янев, лично шефът на охраната в дискотеката Стоян Тенекеджиев е наредил той да бъде изведен навън.

Валентин Янев бе подсъдим като част от групата на „Килърите“, придобила известност в цялата страна с поръчковите си убийства. Той бе осъден на 17 години затвор, като присъдата си излежаваше последно в Бургаския затвор. През септември 2021 година Янев бе освободен предсрочно.

Венцислав Христов пък бе задържан през август 2018 година, като част от организирана престъпна група, с лидер Димитър Желязков-Очите. В момента Лавацата все още е подсъдим, но е на свобода, след като заплати парична гаранция в размер на 25 000 лева миналото лято.

 

Снимка: Фейсбук, Dock 5 Night Club


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега