Общество

Лавров: САЩ подготвят Европа за ядрена атака срещу Русия

0

Американските военни подготвят въоръжените сили на страните в Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия. Това каза руският външен министър на Сергей Лавров на Конференцията по разоръжаването в Женева, пише ТАСС.

„Ядреното разоръжаване се възпрепятства от запазването на американското нестратегическо ядрено оръжие в Европа, съпровождано от дестабилизиращата практика на „съвместните ядрени мисии”, заяви Лавров.

„В рамките на тези мисии с грубо нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие неядрените членове на НАТО участват в планирането на използването на американски нестратегически ядрени боеприпаси и са привлечени към усвояването на съответните навици. Всички трябва да разберат, че самите военни на САЩ подготвят въоръжените сили на страните от Европа към използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия”, добави руският външен министър.

Руският министър отбеляза, че страната му няма разположено тактическо ядрено оръжие и не отработва неговото използване.

„Ние сме съсредоточили боеприпасите, които имаме, в централни бази за съхранение на своята национална територия”, каза Лавров и добави: „В тези условия наличието на готови за използване тактически ядрени въоръжения на САЩ в Европа са не просто остатък от Студената война, а явна агресивна позиция”. Той изрази надежда, че европейските граждани ще успеят да кажат твърдо „Не” на разполагането на своя територия на оръжия за масово унищожение, които принадлежат на единствената страна, която вече е използвала това оръжие срещу населението на Хирошима и Нагасаки.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега