Бизнес, Бургас, Топ новини

Lafka вече не е “под прикритие” в Бургас

0

Lafka вече постави първия си брандиран павилион в Бургас. Досега веригата беше “под прикритие”, заради недоволството срещу нея.

През 2014 г. Асоциацията на дребния и среден бизнес входира жалба до тогавашния областен управител Павел Маринов. Техните мотиви бяха, че веригата мачка малкия бизнес в Бургас.

Темата “Lafka” разпали разгорещени дебати и в Общинския съвет на Бургас. Те бяха срещу предложението на ГЕРБ да се освободи режимът за наемане на повече от един преместваем обект. Срещу мнозинството в местния парламент се изправиха почти всички останали общински съветници. Дори сегашният областен управител Вълчо Чолаков (тогава общински съветник от СДС, бел. ред.) защити малкия и среден бизнес.

И Административният съд взе становище по темата. Той спря спорни текстове относно разполагането на временни обекти, в които се продават печатни издания, цигари и пакетирани изделия. Решението бе взето на закрито заседание на съда.

Жалбата по текстовете, с които Общинския съвет в Бургас разреши в павилионите за вестници и печатни издания да се продават цигари и пакетирани стоки бе подадена от Асоциацията в съда на пети февруари. Причината за жалбата е, че според търговците, които притежават временни обекти по чл. 56 тези решения ги поставят в неравнопоставено положение.

Причината е, че според наредбата те имат право само на един обект, докато единствено за будките за вестници и списания се разрешават повече обекти. С вкарването на продажба на цигари и пакетирани стоки се създават условия за монопол, твърдят търговците и неравнопоставеност.

Тогава Николай Димитров от „Асоциацията за защита на средния и дребен бизнес” спорните текстове засягат не само собствениците на павилиони т.е. временни обекти, а и частните магазинчета на собствена територия.

Е, в крайна сметка след една година Lafka “разкри истинското си лице” – на една ръка разстояние.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега