Общество

КЗП пуска наръчник за опасните детски облекла и продукти

0

В навечерието на Деня на детето, 1 юни, Комисията за защита на потребителите (КЗП) разпространява електронен„Наръчник на мама”. В него са представени чрез описание и илюстрации най-често забраняваните от контролния орган опасни детски облекла и продукти, свързани с отглеждането на подрастващите.

Поставен е специален акцент върху произтичащите от употребата на тези изделия рискове. В карета са поместени експертни съвети към майките как да избегнат закупуването на продукти, които могат да навредят на здравето и живота на децата им.

На 1 юни всеки родител би могъл да се срещне с експерти на КЗП от отдел „Безопасност на стоките” при провеждането на специална изнесена приемна на пл. „Славейков” в София и да получи консултация.

Приемната ще бъде официално открита в 10.00ч. от председателя Димитър Маргаритов и членовете на КЗП Константин Арабаджиев и Константин Райков.

При провеждането на приемната гражданите ще могат да разгледат някои от последните забранени от КЗП опасни детски стоки.

Информация за всички спрени от продажба в Европейския съюз вредни продукти е налична в специалния регистър на опасните стоки в Европа, публикуван на сайта на КЗП.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега