LifeStyle, Общество

Къде са най-скъпите хотели в Европа

0

Консултантската компания PricewaterhouseCoopers (PwC) представи годишния си анализ на хотелския пазар в Европа.

Проучването показва, че гостите на хотелите в Женева плащат средно 242.90 евро на вечер. Това е най-високата цифра сред всички европейски градове, въпреки спада в цените, в сравнение с миналата година. В Женева е и най-скъпата хотелска стая в света. Кралският апартамент на президента Уилсън струва 83 000 долара на вечер. За тези пари гостите получават целия осми етаж на хотела с площ от повече от 1672 квадратни метра, който разполага с 12 спални и 12 бани, джакузи и още много други екстри. В допълнение, стаята разполага с бронирани прозорци, от които се открива отлична гледка към Женевското езеро.

На второ място сред най-скъпите хотели е Париж със средна цена от 231.30 евро на вечер. Топ 3 затваря друг швейцарски град – Цюрих. Тук средната цена на настаняването е 203.9 евро.

Също така първите десет града с най-високи цени на хотелите са Лондон (169.2 евро), Рим (145 евро), Амстердам (142.6 евро), Милано (137.2 евро), Франкфурт (122.1 евро), Лисабон (113.8 евро) и Берлин (92 евро).

Според други проучвания списъкът на градовете с най-скъпите хотели в света влизат още Ню Йорк, Сан Франциско, Дубай, Тел Авив и Сингапур.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега