LifeStyle

Къде може да видите пингвини в естествена среда

0

Не е нужно да стигнете чак до края на света, за да видите пингвини в дивата природа, но все пак – почти до там.

От 17-те вида, които се срещат в световен мащаб, мнозинството – и със сигурност най-голямото население – е ограничено до южните географски ширини, намиращи се или на самата Антарктика, или на различните субантарктически острови, които заобикалят най-дивия континент в света.

Круиз до Антарктическия полуостров, минавайки покрай Фолкландските острови, ще ви разкрие половин дузина видове, включително огромни колонии от кралски пингвини, плюс видовете Пингвин на Адели и други, пише британският в. „Телеграф”.

За да видите императорски пингвини, трябва да отидете още по-на юг.

Но Антарктика не е единствената ви възможност. Ако не искате да преминете прословутия проток Дрейк, можете да останете край бреговете на Южна Америка. Пингвини Макарони, Магеланови пингвини и други видове обитават дивите острови край Патагония, от Аржентина до Чили.

Има само пет места в света, където можете да видите пингвини в дивата природа.

Вижте кои са те:

1. Австралия


Малък пингвин-фея в Австралия

Малкият пингвин – най-малкият в света, известен още като пингвин-фея или син пингвин – живее в разпръснати колонии по южното крайбрежие на Австралия. Една от тях е в Пеншоу, на остров Кенгуру в Южна Австралия, където може да видите тези морски птици да се връщат на сушата след ден в морето.

Островът е дом на впечатляващ избор от други австралийски животни. Кенгуру, естествено, но също така ехидна и рядко лъскави черни какаду.

2. Субантарктическия район на Нова Зеландия


На плажа в Нова Зеландия ще видите пингвини

Разпръснатите острови са дом на някои от най-редките животни на Земята, включително поне пет вида пингвини. Изследването на такива отдалечени места като архипелага Баунти или архипелага Антиподи ще ви доведе до близки срещи с възхитителни пингвини.

3. Патагония


Магеланови пингвини в Патагония

Едно от най-впечатляващите пингвинни събирания в света е в Пунта Томбо, на патагонското крайбрежие на Аржентина, където над един милион Магеланови пингвини са разкопали град от дупки под пясъчните дюни.

4. Южна Африка


Пингвините на плажа

На фона на планината Тейбъл на южноафриканския полуостров Кейп ще откриете най-безгрижното в света преживяване с пингвини. На Боулдърс Бийч, едва ли можете да излезете от колата си, преди африканските пингвини (единственият вид на континента) да започнат да се разхождат в краката ви.

5. Острови Галапагос (Еквадор)


На Галапагос ще видите безброй видове птици и животни

Галапагоските пингвини са най-северният вид от птиците и ендемичен за тези екваториални острови, където се размножава в пукнатини под стари потоци от лава – особено на островите Исабела, Фернандина и евентуално Бартоломе. Това, разбира се, далеч не е единствената атракция на този архипелаг. Тук ще видите и гигантски костенурки, морски игуани, морски лъвове, зелени костенурки и множество уникални видове птици.

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега