Бургас, Общество

Купуваш си тениска – даряваш за Калата

0

Почти 10 000 лв. са дарени до момента за изграждане на бронзова скулптура на Георги Калоянчев в реални размери. Тя ще бъде поставена в родния му град Бургас.

Инициативата за набиране на средства чрез благотворителни прояви е на Община Бургас, Обществен дарителски фонд, Дружество на художниците, Държавна опера – Бургас, Бургаската художествена галерия, Лайнс клуб Виа понтика, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас.

“За цялостното изграждане на скулптурата са нужни 80 хиляди лева. Част от тях сме вече сме осигурили”, обясни на пресконференцията днес  зам.-кметът по “Култура и Образование” Йорданка Ананиева.

“През следващите три месеца сме планирали няколко културни прояви с благотворителна цел –  театралната постановка “Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър “Адриана Будевска” на 25 септември,  спектакъла “Среща в спомена” на Нешка Робева на 30 Октомври,  две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас  и ДТ “Адриана Будевска”,   обясни Георги Николчев – председател на Обществен дарителски фонд – област Бургас.

Специално за кампанията са създадени тениски с лика на Калоянчев  с мотото – “Дарявам за Калата”. Те са на стойност 20 лв. и могат да бъдат закупени от павилиона “Морски знаци” в близост до сградата на Община Бургас, както и на всички концерти и специални събития, които са част от кампанията. Всички приходи от продажбата на тениските ще отидат за паметника на именития актьор.

“Георги  Калоянчев е значима фигура в българското кино и театър и  мисля, че е редно средствата за паметника да бъдат събрани именно чрез културни прояви” , допълни Ананиева, като изрази своята надежда до края на следващата година скулптурата да стане реалност.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега