LifeStyle

Куба – сблъсъкът между стария и модерния свят (снимки)

0

Пътуването до Куба ще ви позволи да изживеете нещо невероятно, нещо различно, без да имате нужда от машина на времето, за да се пренесете едновременно в стар и в модерен свят. Не е необходимо да си представяте нищо, просто се насладете на съчетанието от старо и модерно, което можете да видите навсякъде на острова. 

 

В тази карибска страна можете да се насладите на стари автомобили от американски произход, които местните карат. Кадилаци, Шевролети, Понтиаци привличат погледите на туристите след повече от половин век от времето им на великолепие. Въпреки, че вносът на американски коли в Куба спира през 1959 г., сред останалите държави тя притежава най-много класически американски коли.
 
Гледката на тези ретро автомобили, които се движат по кубинските улици редом до най-новите модели, е изключително интересна. Наемането на стар автомобил не е за изпускане при посещение в Куба.
 
На този карибски остров може да видите модерни магазини и луксозни хотели, заобиколени от къщи на повече от 300 години. Историческите площади DeArmas, San Francisco’s, the Cathedral не са за изпускане, както и замъците The Morro’s Three Kings, the Royal Force, the San Salvador de la Punta, the Atares.
 
 
Символичните сгради, сред които the Cathedral и The Ambos Mundos Hotel, модерните ресторанти Floridita и La Bodeguita del Medio, и забележителните паметници и музеи – Museo de los Orishas, the National Fine Arts Museum, José Martí’s Home Museum, Plaza de la Revolución’s Municipal Museum Máximo Gómez, José Martí Memorial, Sports’ National Museum, Casa del Automóvil, Dance Museum, Colonial Art Museum, впечатляват със съчетанието от класика и модерност. 
 
 
Не пропускайте възможността да посетите Сентрал Парк или Капитолия, където можете да направите невероятни черно-бели снимки с изненадващи, но много реални ефекти, без да се налага да използвате филтри на телефона, таблета или фотоапарата си. Там можете да срещнете и улични фотографи с апарати на повече от 100 години, които ще направят черно-бялата ви снимка. Това се е превърнало в една от най-известните традиции на града. 
 
 
Не са за изпускане и райските плажове със ситен бял и черен пясък, оградени от коралови рифове. Пури ром и салса – 3-те емблеми, с които се свързва островът. Куба е различна от всяка друга държава в района и си заслужава да я видите точно такава – самобитна и страстна. 
 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега