Бизнес, Бургас, Топ новини

Кроношпан прави екологични подобрения за 3 млн. лева

0

Независимо от предизвикателствата, които постави 2020 година, в „Кроношпан България“ ЕООД в Бургас бяха напълно завършени няколко ключови подобрения  на производствените линии.

Общо осем са всичките новоизградени, новоинсталирани и надградени пречиствателни съоръжения.

Инсталираните съоръжения подобряват пречистването на остатъчните газове и спомагат за предотвратяване на разпространението на дървесни частици в атмосферата.

С монтирането на новите „циклон“ филтри и „ръкавни“ филтри и въвеждането им в експлоатация се гарантира постигане на най-строгите съществуващи изисквания на ЕС  за този вид производство.

„Ръкавните“ филтри са изключително ефективни прахоулавящи съоръжения и работят при ефективност почти 100%.

Нововъведенията са съобразени с всички критерии на директивата за най-добри налични техники при производството на дървесни плочи в Европа.

Пречиствателните инсталации са изградени изцяло по проекти на водещи и доказали се фирми в бранша от Германия и Австрия и са напълно идентични с прилаганите там технологии в този вид производство.

Въпреки усложнената икономическа ситуация в България, причинена от епидемията от „коронавирус“, ръководството на „Кроношпан“ изпълни без изменения предварително планираната, инвестиционна програма в предприятието в Бургас.

Нито един детайл от цялостната инвестиция в екологични подобрения на производствените линии не беше спестен и общият й размер надхвърля към момента 3 млн. лв.

По този начин фирмата не само изпълнява строгите изисквания на европейското законодателство, но и отговаря на високите очаквания на жителите на гр. Бургас.

В момента „Кроношпан България“ е първата компания от дървопреработвателната промишленост в страната, която е изпълнила  задължителната за бранша европейска директива.

Инвестициите в Бургас са още едно доказателство, че намеренията на фирмата в града са дългосрочни, но и съобразени с политиката за използване на суровина от възобновяеми източници.

През изминалата година „Кроношпан“ направи първите реални стъпки към въвеждане на „кръгова икономика“ като стартира в Бургас кампания за  събиране на дървесни отпадъци, които в последствие ще бъдат рециклирани чрез влагането им в производството на плочи от дървесни частици. Инициативата успя да предизвика започването на разговори за законодателни промени, а към новата програма се присъединяват постоянно различни общини от области от страната.

„През 2021 предстоят още зелени проекти,  спомагащи едновременно опазване ресурсите на околната среда и развитие на производствената дейност. Търсим устойчивост във всичко и имаме дългосрочни намерения да развиваме бизнеса си в Бургас“ – са категорични от ръководството на фирмата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега