Бургас, Общество, Топ новини

Кризисният щаб: Две са жертвите на вчерашния потоп (ВИДЕО)

0

Над 500 сигнала са подадени в дежурния кабинет. Около 2 ч. през нощта положението е станало критично, по думите на кмета Николов.

Започнало е отводняването на квартал „Победа” и „Акациите”, хотел „Приморец” и други места. Около 2:30 ч. е разпоредена евакуация на една част от жителите. Евакуирани са 16 човека, 6 от които са деца. Настанени са в приют и са им раздадени храна и топли напитки. Николов разказа, че са били посрещната с камъни, но въпреки това хората са били евакуирани на сила.

За 24 часа са паднали 176 литра на квадратен метър.

„Аз недоумявам как за толкова кратко време са се излели 176 л. на квадратен метър. Няма водоем, които да е причинил това, просто това голяма количество вода ударно е излязло на пътното платно по пътя Созопол – Бургас, в района на хижа „Странджа” и е започнал да отнася автомобилите по пътя.”, обяви кметът Димитър Николов.

Две са жертвите на потопа. Едната жена Недялка Толева е била на 69 г., а другата – Камелия Желязкова е на 21 г. И двете са от Бургас. Две момчета са помагали на спасителните екипи – това са Николай Кирилов и Николай Грудев. Кметът ще предложи на Общинския съвет да ги възнагради, заради помощта, която са оказали.

В местността „Ченгене Скеле” ситуацията е много тежка. Около 50 лодки са потопени, около 85 къщи са наводнени, а покъщнината е в морето. Една къща липсва, но няма пострадали хора.

В село Маринка по-голямата част от домашните животни са удавени, но няма човешки жертви, а както ви съобщихме по-рано в Община Приморско е обявено бедствено положение.

IMG_2174Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се присъединиха към Кризисния щаб в областта. Йордан Бакалов заяви, че хеликоптера на МВР ще бъде на разположение на Община Бургас, за да се направи оглед на щетите.

Той похвали работата на общинската и областната администрация. Според него работата между двете администрации по повод действията при кризи е на много по-високо ниво, сравнено с останалите общини и области в страната.

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега