Бургас, Общество

КРИБ и Общината със съвместна инициатива за привличането на кадри за бизнеса

0

КРИБ – Бургас и Община Бургас представиха новата си инициатива, с която да скъсят разстоянието между търсещите и предлагащите работа.
Това е иновативен онлайн метод, който дава възможност за добре подготвени и опитни кадри не само от Бургас, но и от цялата страна, да намерят поле за реализация в морския град.
Платформата, която ще посредничи между бизнеса и търсещите работа, се казва Business Hub Burgas и е своеобразна мярка за справянето с недостига на кадри на трудовия пазар в региона. Тя беше представена пред бургаски предприемачи, които се запознаха с нейните възможности и обсъдиха начините, по които порталът да работи по-добре. На срещата присъстваха кметът Димитър Николов, общинският съветник Петко Георгиев и председателят на КРИБ – Бургас Стоян Караненов.
Концепцията за набиране на кадри носи името “Кариерен уикенд”. Той ще дава възможност на кандидати от цялата страна да се явят на интервю за работа. Желаещите трябва да се регистрират на сайта BHB.BG и да приложат необходимите документи и сертификати. След специален подбор 50 от кандидатите ще получат покана за интервю с работодатели. Събеседването ще се проведе в рамките на един уикенд.
На кандидатите ще бъдат поемани разходите за път и престой в Бургас. През половината от времето желаещите да намерят работа в Бургас ще се срещат с работодатели, а в останалата част ще имат възможност да опознаят забележителностите на града. По този начин ще се популяризират туристическите обекти и възможностите за приятна почивка в Бургас.
“Надявам се в бъдеще инициативата да стане още по-мащабна, защото имаме сериозни намерения в това отношение. Вече получихме запитвания от бургаски компании, ние решихме да ускорим процеса по създаването на този активен сайт. Ако тя се възприеме добре, ние ще пристъпим към следващите фази, които ще надградят тази инициатива”, каза при представянето на проекта кметът Димитър Николов.
Работата по разработването на Business Hub Burgas продължава и в момента. Финансирането на проекта ще се извършва от КРИБ – Бургас, а Общината ще осигурява логистична подкрепа.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега