Бургас, Общество, Политика

Красимир Стойчев: Необходими са ни нови паркоместа

0

“Бургас е град, който много бързо расте и се развива и необходимостта от осигуряване на нови паркоместа расте пропорционално. Това налага да търсим нови и функционални решения като надземни и подземни паркинги”. Това заяви зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев  по време на представянето на бюджет 2015 пред жителите на ЦАУ “Зора”.

Най-вероятно за изграждането им ще се търси европейско финансиране по ОП “Региони в растеж”.

Зам. – кметът уточни, че общинската администрация прилага различни мерки са справяне с проблема с паркирането.”Очакваме облекчение с реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт, изграждането на велоалеи, синя зона, промяна на транспортната схема”, разясни Стойчев.

Предвидено е допълнителни паркоместа да се изградят по ул. “24-пехотен Черноморски полк”, ул. “Вардар” и ул. “Шар Планина” и др.

Зам.-кметът подчерта, че сред приоритетите на общината е  и благоустрояването на кварталите и центъра  и изграждане на нови зелени площи и кътове за отдих.

Новата Флора и проектът за реконструкция на старата част на Приморски парк бяха представени подробно по време на общественото обсъждане в ЦАУ “Зора”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега