LifeStyle

Кралица Елизабет даде формалното си съгласие за сватбата на принц Хари

0

Бъкингамският дворец публикува вчера вечерта документа, в който британската кралица Елизабет Втора дава официално съгласието си за сватбата на внука си принц Хари с американската актриса Меган Маркъл.

Снимка: Reuters

Сватбата е на 19 май, а документът, даващ съгласието на кралицата за сключването на брака, датира от 14 март. Той е подписан от кралицата и е написан на ръка от канцеларията на кралицата върху веленова хартия, използвана само за най-важните държавни документи.

Документът ще бъде даден на Меган и Хари малко след сватбата им. Той е украсен с много символи и гербове, сред които тези на британската монархия и тези на принц Хари. Сред тях се открояват червен дракон – символът на Уейлс, а също и флоралната емблема на Великобритания – роза, детелина и бодил. В документа има и роза, която е флоралният символ на САЩ, както и елементи отличаващи семейството на Хари по майчина линия.

В документа фигурира знамето на Общността на нациите. През април кралицата номинира Хари за посланик на младежта в Общността на нациите – организация, която обединява 53 страни членки.

Снимка: Reuters

Документът е подпечатан с големия печат на Обединеното кралство, използван при кралско одобрение на най-важните държавни документи.

Снимка: Reuters

Според нов закон за унаследяване на короната, влязъл в сила през 2015 г., шестимата първи наследници за трона трябва да получат съгласието на монарха, за да могат да се оженят. Хари е шестият след баща си принц Чарлз, брат си принц Уилям и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

btvnovinite.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега