Бургас, ИЗБОРИ 2017, Политика, Топ новини

Костадин Марков: Задължително е да има единна база данни на подземната и надземна инфраструктура

0

Изключително важно е да се създаде единна база данни на елементите на подземната и надземна инфраструктура. Само така ще е възможно издаването на разрешителни в строителството и обслужването на граждани да става на едно гише. Това заяви водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” инж. Костадин Марков. Според него, с въвеждането подобна база данни, облекчението за гражданите, бизнеса и държавните служители ще бъде безспорно. Това обаче няма да стане само с обещания по време на предизборната кампания, а с предвиждане на средства в държавния бюджет, за да се създаде електронна база данни.

„В момента колеги от други партии обещават, че, когато гражданинът отиде на гишето, той ще си получи разрешителното и ще може  да строи. А това е популизъм. Преди да дойде за разрешението за строеж този човек трябва да има виза за проектиране. А, за да получи нея е необходимо първо да отиде във ВиК, които ще обяснят, откъдето минават тръбите им, след това в EVN, за да му посочат къде са кабелите, а оттам в Топлофикация. За да спестим цялото това обикаляне, ние трябва да изградим единна база данни на елементите на подземната и надземна инфраструктура. Така служителят с един клик на мишката ще може да издаде готова скица на гражданина без да го разхожда до различни институции”, заяви инж. Костадин Марков, който има опит като зам.-кмет по  строителството в Община Бургас.  

Марков сподели, че в програмата на Реформаторския блок са застъпени всички сфери.

„За нас освен подобряването на обслужването на гражданите и работещите в ключови сектори, е много важно да съживим и малкия и среден бизнес. Затова ще настояваме за повишаване на прага на регистрация по ДДС от 50 000лв. на 200 000лв. В момента много от собственици, когато стигнат оборот от  50 000лв., закриват фирмата и преминават на следващата, за да спестят от счетоводни и други разходи. С вдигането на прага, хората ще имат възможност да работят спокойно”, каза още инж. Марков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега