Бургас, Политика, Топ новини

Костадин Марков: ВСС изгуби общественото доверие (ВИДЕО)

0

ВСС изгуби обществено доверие и заради това решихме да излезем с декларацията за оставката на Съвета. Това отбеляза зам.-председателят на СДС и депутат от РБ Костадин Марков в Денят ON AIR. По думите му причините ГЕРБ и РБ да призоват за разпускането на ВСС са случаи като Яневагейт, неназначаването на съдия Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд, sms-скандалът и други подобни.

Марков коментира и доклада на ЕК за напредъка на България в сферите правосъдие и вътрешни работи. Според него в Прокуратурата трябва да има промени и отчетност, както и да се потърси помощта на ЕК.

“Дадохме изключително лоши сигнали с неприемането на антикорупционния закон на първо четене. Смятам, че трябваше да се приеме първият вариант, а различията да се изчистят между първо и второ четене.” – коментира позицията си Марков.

Реформаторът призова министърът на икономиката Лукарски да се “справи и да представи” Закона за публично-частното партньорство. Той отбеляза, че не смята за редно целият РБ да излезе в опозиция, защото са нужни реформи, а по този начин няма да могат да се прокарат промените.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега