Бургас, Политика, Топ новини

Костадин Марков в сблъсък с Мая Манолова за санирането

0

„Ако за всяко свое невярно, неточно или просто нахално твърдение г-жа Мая Манолова внасяше по 10 лева в бюджета, нямаше да има нужда да теглим каквито и да било заеми”, каза народният представител от Реформаторския блок Костадин Марков.

Това стана, след като на днешния парламентарен контрол Мая Манолова от БСП реши, че е уместно да използва националния ефир, за да разказва вицове. Въпреки че беше единствената, която се смя, Манолова обиди представителите на Реформаторския блок на темата за санирането. За разлика от хумора й обаче, думите на Марков бяха посрещнати с одобрителни овации.

В парламентарната зала Марков коментира предложението на червените за граждански контрол в програмата за безвъзмездно саниране, като нещо, което е заложено в самата нея. Причината е, че формулярите за кандидатстване са изключително прости и се попълват от гражданите, като оценката става по шаблон, който е ясен и напълно прозрачен.

От парламентарната банка Костадин Марков заяви категоричната си подкрепа за програмата за енергийна ефективност, въпреки че подчерта някои нейни недостатъци.

„Не съм от депутатите, които могат да бъда обвинени, че са рекламно лице на програмата, именно защото вече влязох в престрелка с министър Лиляна Павлова за различните слабости на санирането, защото такива има. Но програмата за енергийна ефективност е смела, прави се за първи път и аз я подкрепям. Не е важно дали тя е ляво или дясно решение, а че е решение, от което има нужда и което е полезно за хората. За тези, които не са си направили труда да я прочетат и обвиняват, че тя може да се използва, като политически инструмент, искам да кажа, че е точно обратното. Санирането по-скоро може да изиграе лош номер на тези, които го организират и провеждат, защото резултатите от него ще се видят след октомври, когато са изборите”, заяви Марков.

Той призова и другите политически партии да подкрепят програмата за енергийна ефективност.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега