Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Костадин Марков: Десницата ще има вина, ако БСП се върне на власт (ВИДЕО)

0

Заместник-председателят на СДС и досегашен народен представител от Реформаторския блок Костадин Марков направи отчет пред бургаската общественост за свършеното по време на мандата му в Народното събрание.

След пресконференцията Марков даде специално интервю за читателите на VoxBurgas.  Tой коментира и актуалната политическа обстановка. Раздорите вдясно, курсът на БСП към възраждане на “Големия шлем” в енергетиката, както и бъдещето на Реформаторския блок.

Марков още сподели, че няма драматични политически различия в Реформаторски блок и допълни, че ако има междуличностно напрежение ще се работи в посока на туширането му и максимална концентрация за по-добър резултат

Възможно ли е проектът Бургас-Александруполис да бъде възстановен?

Ако БСП вземе властта абсолютно всичко е възможно. Ако ме бяхте питали преди години дали е възможно да се фалират всички банки, да се ограбят спестяванията на хората, както по Виденов, щях да ви кажа, че не ми се вярва. Ако ми бяхте казали, че ще има купонна система, както по времето на Луканов, пак щях да кажа, че не е възможно. Ако ми бяха казали, че ще се случи това с КТБ, пак щях да кажа, че не е възможно. Ако ми бяха казали, че може да се платят милиарди левове за мъртъв проект, като АЕЦ Белене, също щях да кажа, че не възможно. Всичко това, обаче се случи през годините. Абсолютно възможно е БСП да продължи този курс към възстановяване на проектите.

Мислите ли, че едно връщане на БСП на власт ще е най-вече заради разделението в десницата?

Една от вините ще е на десницата. За пореден път допуснахме кинжалски истории, за пореден път допуснахме разцепление, което няма как да се отрази мотивиращо на нашите избиратели. Това дава сила на левицата. Огромна вина, обаче за реанимацията на БСП, която беше на доста ниски нива на подкрепа, има премиерът (бел. ред. – Бойко Борисов), който без да има повод прекрати мандата на едно успешно правителство, на едно успешно управление. Това даде сила и подкрепения от левицата кандидат спечели изборите. Вината е обща – както при автентичната десница, така и при ГЕРБ. Не толкова заради усилията на БСП, въпреки, че правят гаф след гаф, вече имат един така приличен резултат.

Какво предстои на бургаската десница?

Надявам се и съм убеден, че автентичната десница ще има свой представител от Бургас в бъдещия парламент. Надявам се да достигнем резултата от миналите избори, който не беше никак лош. Убеден съм, че организациите в Бургас са в кондиция и ще дадат всичко от себе си.

Какво още каза Марков за гафа на президента Радев в деня за почит към жертвите на комунизма, както и нещата, които го карат да се гордее с работата си в НС може да гледате тук:

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега