LifeStyle, Общество

Корейски чистач намери 7 златни кюлчета на стойност $325 000 в кофа за смет

0

Чистач на летището в Южна Корея е открил седем златни кюлчета в кошче за боклук. И ще може да ги задържи, ако никой друг не претендира за собствеността им.

Неидентифицираният мъж почиствал, когато открил изхвърлените златни кюлчета, всяко от които тежи по един килограм. Те били опаковани във вестници, съобщават от международното летище “Инчеон” в Сеул, цитирани от CNBC. Случката е от 26 април т.г.

Кюлчетата са на стойност 350 милиона вона (325 хил. долара).
 
Според корейската агенция “Йонхап” собственикът на кюлчетата е кореец, който се притеснил от претърсване на митницата и затова помолил двама други мъже да изхвърлят ценните предмети.
 
Йонхап цитира съобщение на полицията, според което мъжете пътували от Хонг Конг към Япония и преминали през Южна Корея, вярвайки, че би било по-лесно да се заобиколят митническите проверки.
 
Независимо дали собственикът претендира за изхвърлено злато или не, чистачът все още ще може да задържи между 5 и 20% от пазарната им стойност (което прави между 17,5 милиона вона (16 250 долара) и 70 милиона вона (65 000 долара), в съответствие с южнокорейското законодателство, съобщава The Korea Times. 
 
Но той няма да получи нищо, ако се окаже, че кюлчетата са свързани с престъпна дейност.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега