Бургас, Политика, Топ новини

Константин Райков: Нужен е облекчен режим за колективните искове срещу монополистите

0

Бургаският юрист Константин Райков бе избран за член на Комисията за защита на потребителите. Той е общински председател на СДС-Бургас и председател на предизборния щаб на Реформаторския блок в града. На последните парламентарни избори бе и кандидат за народен представител в листата на сините.

“Сред основните ми приоритети е въвеждането на облекчен режим за колективните искове спрямо монополистите. Смятам, че задължителни периодични анализи на рискове от злоупотреби с господстващо положение ще спомогнат за защита на потребителите и развитието на добрите търговски практики в страната.”, каза Райков за VoxBurgas.

Освен него в Комисията влизат още и Константин Арабаджиев и Димитър Маргаритов. Последният ще замени Веселин Златев на поста председател на КЗП, а Арабаджиев и Райков ще бъдат членове.

Целите на Комисията за защита на потребителите са да осигури сигурност на пазара чрез ефективна защита на потребителите срещу придобиването на опасни стоки и услуги, да осигури по-високо ниво на защита на икономическите интереси на потребителите, да развие и приложи практики за повишаване нивото на информираност на потребителите, да засили сътрудничеството и подобри координацията между националните контролни и регулаторни органи, имащи отношение към защитата интересите на потребителите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега