Бургас, Политика, Топ новини

Константин Райков е подал оставка от ръководството на СДС

0

Предложенията ми за членове на Комисията за защита на потребителите не са партийни назначения. Това обяви пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от агенция “Фокус”.

През седмицата беше назначено ново ръководство на комисията, членовете на което – Константин Арабаджиев и Константин Райков, са членове на ръководството на СДС. В деня на назначението им те присъстваха като членове на Националния съвет и на Националния изпълнителен съвет на СДС според интернет страницата на партията. Според Закона за защита на потребителите ръководството на комисията не може да заема ръководни партийни длъжности.

Лукарски обясни, че двамата са подали оставки в СДС още в деня на назначаването им. “Всички изисквания на закона са изпълнени. За мандатните длъжности няма как да се проведе конкурс. Ако аз обявя конкурс, а Министерски съвет не го одобри, какво става – нямаме Комисия за защита на потребителите. Моите предложения не са партийни назначения. Аз съм преценил, че тези хора отговарят на изискванията. Те са си подали оставката и не са членове на СДС”, подчерта Божидар Лукарски.

По-рано от Движение “България на гражданите” с лидер вицепремиера Меглена Кунева обявиха, че не се налага да има конкурс за избор на ръководство на комисията.

По повод констатацията на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов и днес на депутата от БСП Мая Манолова, че Реформаторският блок преяжда с власт, Лукарски посочи: “Георги Първанов не ни е партньор, той си подаде оставката. Атанас Атанасов (председател на вътрешната парламентарна комисия – бел. ред.) може да е недоволен от някои назначения лично и аз може да съм бил недоволен от назначението на заместник-министъра на вътрешните работи за начина, по който Атанасов го извърши, но аз си замълчах тогава, съветвам го и него сега да си замълчи”, подчерта Лукарски.

източник: Дневник


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега